Iphone 5s

LCD kijelző cseréje

Az egyik leggyakrabban előforduló hiba. A készülék nem ad képet, vagy érintésre nem reagál, vagy ha a külső védő üveg összetört, minden esetben a komplett LCD kijelző cserére kerül. Az LCD kijelző cseréje 35 percet vesz igénybe.


Készülékház csere

Iphone 5s esetében, amikor a készülékház mechanikai hatás miatt deformálódik, elferdül, ütődések keletkeznek rajta, akkor azért, hogy az új kijelző szépen álljon benne, ajánlott a készülékház cseréje. Ebben az esetben a készülékben található minden flex kábel, az alaplap, és védőlemezek átépítésre kerülnek az új házba. A szervizelés időtartama 3 óra hossza, mivel összetett bonyolult szerelési feladatot igényel.


Beszédhangszóró cseréje

Amennyiben hívás közben azt tapasztalja, hogy nem hallja jól a másik felet, halkan, vagy recsegve, vagy egyáltalán nem, de önt megfelelően hallja a másik fél, valamint kihangosítva tökéletesen működik, akkor a beszédhangszórót szükséges cserélni. A csere időtartama 35 perc


Hátlapi kamera cseréje

A készülék kamerája nem fókuszál, vagy a kamera alkalmazásban csak fekete háttérrel találkozunk, elszíneződött, esetleg homályos a kép (A homályos képet okozhatja a karcos hátlapi kameratakaró is!), szükség van a hátlapi kamerának a cseréjére. A csere időtartama 30 percet vesz igénybe


Akkumulátor cseréje

A készülék akkumulátora fontos tényező, számos hibát okoz egy rossz akkumulátor. Amennyiben azt észleled, hogy készülékeden a töltöttség nagyobb százalékokat esik, a készülék nagyon rövid idő alatt lemerül, vagy esetleg be sem kapcsol, töltőre dugva nem töltődik fel 100%-ig, akkor szükség van az akkumulátor cseréjére. Az akkumulátor cseréje maximum 10 percet vesz igénybe.


Power- Audio Flex kábel

Iphone 5s esetében a bekapcsoló gomb elromlása, a sokat használt gomb, egyszer csak nem reagál, vagy csak alkalmanként engedelmeskedik. Ez a kábel felelős az oldalsó hangerő vezérlési gombok működéséért, valamint a rezgőmotor tápellátásáért is. Iphone 5s esetében itt található a hátlapi kamera vakuja is. Cseréje 45 percet vesz igénybe.


Touch ID javítás

Az alábbi hiba egyre ritkább az újabb modellekbe, de előfordul, hogy a kijelző megrongálódásakor, vagy oxidáció miatt többet nem érzékel megfelelően a touch ID. A szalagkábel cseréje után a gomb hagyományosan home gombként fog funkcionálni tovább, mivel az Apple a Touch ID gyári kialakítása során úgy tervezte, hogy az ujjlenyomat olvasó funkció csak a gyári kábellel működhessen biztonsági okokból, így ezek után nem fog működni az ujjlenyomat szenzor.


Rezgőmotor

A készülék rezgő módban nem rezeg, amennyiben meggyőződtünk, hogy a power-audio flex kábel megfelelően működik, akkor a rezgőmotort szükséges cserélni. A szerelés időtartama 35 perc.


Fényérzékelő/előlapi felső szalagkábel csere

A kijelző felső részén található szalagkábel felel, a hívások közbeni elsötétülésről, tehát a közelségérzékelő működése, az automatikus fényerő szabályzása, valamint itt található a felső mikrofon és az előlapi kamera. Ezek hibás működése esetén a szalagkábelt cserélni kell, melynek időtartama 25 perc.


Lightning (dock) flex kábel

Egyik sokrétű szalagkábel, a készülék aljában található. Legtöbbször azzal a problémával hozzák az ügyfelek, mikor a töltést nehezen veszi a készülék, vagy már egyáltalán nem is érzékeli a bedugott töltőt. Ezen a szalagkábelen található a fülhallgató kimenet, a touch ID adattovábbítása az alaplap felé. Ezek meghibásodása esetén a 45 perc alatt tudjuk javítani a hibás alkatrészt.


Wifi antenna

A készülék a wifi jelet gyengén veszi, szinte csak a router közelében észlelhető a hálózat, vagy a többi telefonhoz képest nagyon gyenge a jelszint, ebben az esetben a wifi antennát szükséges cserélni, melynek időtartama 45 perc.