Mac

Macbook / iMac/ Mac mini

Az alábbi javítások tájékoztató jellegűek, nem fedi le a teljes szervizszolgáltatást, kérjük mindig személyesen konzultáljunk, hogy a lehető legmegfelelőbb megoldást nyújtsunk a pontos hiba ismerétében.


MACBOOK Akkumulátor csere

Amennyiben azt tapasztalja, hogy egyre gyengébb a telep üzemideje, vagy már csak hálózati töltőről tud üzemelni a készülék, esetleg deformációt a trackpad környékén, akkor az akkumulátor ellenőrzésére, és cseréjére van szükség.
Ügyfeleink, választhatnak gyári macbook akkumulátor, és minőségi utángyártott akkumulátorok közül is.


HDD /SSD bővítés

Merevlemezünk kapaciátása véges, ahhoz, hogy több adatunkat tudjuk tárolni szükséges a lemezterület bővítése. Amennyiben sebességnövekedést akarunk elérni akkor érdemes a drágább de sokkal gyorsabb működést biztosító SSD meghajtó beszerzése, mellyel másodpercek alatt betölt rendszerünk, nagyarányban javítva a felhasználói élményt.
Lehetőség van szervizünkben, hogy az optikai meghajtó helyére egy másik merevlemez kerüljön egy beépítőkeret segítségével, így egyszerre 2 merevlemez, vagy SSD és HDD páros is helyet kaphat készülékünkben, annak tudatában, hogy a manapság ritkán használt optikai meghajtót megszüntetjük.


Memória bővítés

Az apple operációs rendszerének az OSX-nek kiváló a memóriagazdálkodása, de persze a beszerelt memória mennyiség is véges lehet, nagyobb igénybevételű feladatoknál (zeneszerkesztés, grafikai munkák stb.). Először feltérképezzük mennyi memóriával rendelkezik az Ön készüléke, és utána közösen megbeszéljük a lehetőségeket. A memóriabővítés, amennyiben van készleten a helyszínen megvárható.


Teljes tisztítás, processzor hűtőpaszta csere

Az apple számítógépei hűtését aktív megoldással oldotta meg, tehát egy ventillátor, és egy hővezető borda felel azért, hogy megfelelő hőmérsékleti tartományba tudja tartani a processzort és a grafikus processzort. Azon ügyfelek, kik előszerettel használják ágyban, szabadtérben készüléküket, fontos, hogy legalább évente 1x elvégezzük az alábbi műveletet, más esetben amikor egyre erősebb melegedést érzékel az ügyfél használat közben.
A művelet 24 órát vesz igénybe.


Macbook billentyűzet csere

A billentyűzet legtöbbször külső behatás, és folyadékkár következtében romlik el, ilyenkor előfordul, hogy ne mis tudjuk bekapcsolni a készülékünket, beragadnak a gombok, vagy esetleg számos területen nem érzékeli a nyomást.
A cserét megelőzően konzultálunk az ügyféllel, és elmondjuk a lehetőségeket. 


Trackpad csere

A készülék trackpadja legtöbbször úgy szintén folyadékkár, vagy fizikai behatás hatására romlik el, cseréjével legtöbbször orvosolható a probléma.


OSX Telepítés / Adatmentés

Rendszertelepítés új merevlemezre, SSD meghajtóra. Rendszer frissítése újabb osx verzióra. Adatok mentése.