Így néz ki az iPhone 7 belülről

A 2016.09.23-i magyarországi start napján úgy éreztük, hogy ideje górcső alá venni, hogyan is fest belülről és mikre képes az Apple új zászlóshajója az iPhone 7.

Az új modell a már megszokott színek mellett, a fekete két új árnyalataiban is megvásárolható matt valamint a magas fényű kozmosz fekete színben.

Minket szervizesként, elsőként az érdekel, hogy mi is lapul a készülék belsejében, mikre készüljünk, hogy mire megérkezik a baj, felkészülten tudjunk segítséget nyújtani kedvenc telefonotok javításában. Az iFixit csapata minden megjelenő modellt elsőként szed szét, és ezáltal pontos képet kapunk a telefon teljes belső struktúrájáról.

Az iPhone 7 modell megkapta az IP67-es cseppállósági szabványt, így szétszerelése macerásabb, hisz a kívülről jövő nedvességet nedvességzáró ragasztóval, tömítésekkel segítik elő, hogy ne okozzon bajt a belső alkatrészek épségében.

A szerelést a megszokott módon a két 5 ágú speciális csavar eltávolításával kezdjük, majd enyhe melegítésnek köszönhetően, hogy engedjen, a ragasztó máris bejutunk a készülék belsejébe. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a telefon elrendezése hasonló az iPhone 6s-hez, azonban a kijelző szalagkábelei teljesen máshol találhatóak. A szalagkábeleket lefogató fémlemezeket egy már az Apple Watch-nál is alkalmazott precíziós Y-ágú csavarral oldották meg. Szervizünk fel van készülve bármilyen csavar szakszerű eltávolítására, ezért különösen kihangsúlyozzuk, hogy ne bízzátok készüléketeket otthoni szerelőkre, akik legtöbbször az ilyen ismeretlen csavarokat eldarálják, mely a későbbi szakszerű szervizelést megnehezíti majd.

Belülről is jól látható, hogy számos helyre került tömítés, mely védi az elektronikus alkatrészeket a bejutó párától, folyadéktól, de kiemelendő, hogy ezek csak akkor tudjuk ellátni feladatukat, ha sértetlen állapotban vannak.

Térjünk is ki a további újdonságokra. Erősebb processzor, és még kiválóbb grafikus processzor segíti, hogy a tökéletesen érezd milyen az új rendszer hibátlan és villámgyors működése, melyet 2gb rendszermemória segít tovább. Az Apple tovább izmosította az előlapi kamerát, amely most is a kijelzőre építve található, és immáron 7 MP-es képeket lehet lőni vele. A hátlapi kamera a megszokott helyen, de sajnos most is enyhén kilógva található a készülék hátulján, melyet a 4 tónusú vaku segít a tökéletes fényképek elkészítésére rossz fényviszonyok mellett is. A gyártó próbálta minimalizálni a szalagkábelek mennyiségét a belső házban mindössze 2 ilyen található. Az egyik felel a telefon oldalán lévő gombok (hangerő/bekapcsoló/némító) működéséért, valamint ezen a szalagkábelen található az új 4 tónusú vaku. A másik szalagkábel a készülék aljában található dock flex, amely töltésért felelős illetve ezen kapnak helyet a beszédmikrofonok.

    

A kijelzőt az eddig tesztek alapján az egyik legélethűbb, és legminőségibb megjelenítőként osztályozták. Törés, vagy sérülés esetén most is a teljes kijelző csere szükséges majd. A megszokott helyen, de már nem a megszokott módon található az új Home gomb, mely mostantól nem fog kattogni, mint eddig. Az elve a force touch módszerrel működik, visszajelzésért pedig az új rezgőmotor a "taptic engine" felel. Hagyományos kesztyűkben ez problémába ütközik, mivel érintésérzékenység csak az erre megfelelő kesztyűben tud működőképes lenni, ahogy a telefonok érintőkijelzője.

  

További fontos változás, amelyet az új home gomb működési elve miatt hoztak,  hogy a kétgombos újraindítást, most már bekapcsoló gomb és a hangerő le gomb hosszan nyomva tartásával vihető véghez.

Mi úgy gondoljuk, hogy ígéretes modellről van szó, és oldalakat lehetne írni az újdonságokról, reméljük balesetmentesen, sok jó felhasználói élményben lesz részetek. Az eltüntetett 16gb-os modellért óriási piros pont jár az Apple-nek, így kevesebb gondotok lesz a hely kapacitással.

Szervizünk a megjelenés napjától bármilyen problémában segítséget nyújt az új modell tulajdonosai számára.